Parkhusen | 4H gården
Dekorativ bild

Klappa en häst. Hyr en kanin. Yoga med getter.

Rödkullor, Linderödssvin, Gotlandsruss, Gutefår, Jämtgetter, Gotlandskaniner och Hedemorahöns. Bättre grannar kan man inte ha!

På Gränby 4H-gård i Gränbyparken finns massor med fyrfota vänner att besöka och klappa när du vill.

För över två hundra år sedan köptes Gränby gård av Carl von Linnés dotter Sara-Stina. Idag drivs gården av Uppsala 4H och öppnar sina stallportar för besökare varje dag, året om. På gården anordnas allt från dagläger till barnkalas, kretsloppsbesök för förskolor och ponnyridning. Här bor svenska lantbruksdjur i en vacker miljö som sköts med ekologiska metoder. Djuren får beta fritt i stora hagar om sommaren och varje vår kan du träffa nya kullar av föl, kultingar, lamm och kycklingar.

Dekorativ bild

Yoga i gethagen.

Getter och yoga är en otippad, men underbar kombination. Rulla ut din yogamatta i gethagen och genast kommer det fram en nyfiken killing som gärna klättrar upp på din rygg och nafsar lite i ditt hår. Getyogan leds av erfarna yogainstruktörer och alla är välkomna – stora som små.

Dekorativ bild

Snälla mamma, kan vi få en kanin?

Barnen vill ha ett husdjur, men du är lite osäker på om de klarar ansvaret. Ett klassiskt föräldradilemma. Men nu kan ni testa på hur livet med kanin känns genom att hyra kanin från 4H-gården i några veckor. Kaninerna hyrs helst ut i par, eftersom de trivs bäst med en kompis. Efter hyresperioden får ni själva bestämma om kaninerna ska fortsätta vara en del av familjen, eller flytta tillbaka till gården.