Parkhusen | Naturen
Dekorativ bild

I staden, men ändå på landet.

Strax utanför din port breder Gränbyparken ut sig med gröna, sköna rum för allt och alla du tycker om.

Gränbyparken är en av Uppsalas största stadsdelsparker och bjuder på 4,6 hektar grönska, lantliv och fartfyllda aktiviteter. Här samsas betande djur med lekande barn, sportiga grannar och picknickande vänner.

Redan idag sjuder parken av liv och rörelse. Kommunen kommer utveckla parken vidare för att skapa ännu fler mötesplatser med rum för aktiviteter.

Koppla av, ät något gott, promenera en runda, lattja loss med barnen eller slå dig ner en stund i gräset med sol på näsan. Parken är din!

Dekorativ bild

Springtur i parken eller serie i soffan?

Bor du alldeles intill parken finns det inte längre några ursäkter för att skippa träningen. Tyvärr. Höj pulsen i motionsspåret och kom i form på utegymmet. Eller cykla bort till Gränby sportfält där du kan prova på allt från innebandy till friidrott, hockey, konståkning, tennis, badminton, bordtennis, squash och mycket mer. Och inte nog med det. I närheten ligger även aktivitetsarenan Turbo med parkour, trampoliner och ninja warrior-banor.

Så, ut och rör på dig. Eller strunta i det och se ett avsnitt till. Parken finns ju kvar imorgon också.

Dekorativ bild

Lek i alla väderlekar.

I Gränbyparken finns det busbra lekplatser där fantasin får flyga fritt. Några hoppsasteg bort ligger Väderleken – en lekplats i regnbågens alla färger. Orkar ni gå lite längre hittar ni även Lilla Uppsala i norra Gränbystaden. Det är ett Uppsala i miniformat där barnen kan åka rutschkana från slottet, klättra i domkyrkan och svinga sig med linbana till Gamla Uppsala högar.

Dekorativ bild

En plats av idag med minnen från förr.

Ända sedan stenåldern har människor bott och verkat i området. Ta en promenad i de vackra omgivningarna så hittar du fornlämningar i form av stensättningar, gravhögar och boplatser. Det finns även mycket spännande att upptäcka från modernare tid. I en av parkens hagar hittar du till exempel ett Linnéminne, på den plats där Carl von Linnés dotter Sara Stina bodde. Än idag finns växter kvar som Sara Stina har hämtat från sin fars gård Hammarby.