Parkhusen | Om Parkhusen
Dekorativ bild

Harmoniskt uttryck. Välkomnande intryck.

Parkhusens arkitektur flätar samman staden och naturen. Kvarteret har träpanel i olika nyanser som skapar en mjuk övergång från det pulserande stadslivet i och kring gallerian till den gröna tillvaron i parken.

Ditt nya kvarter är det andra av fyra i Parkhusen. Kvarteren utformas med hus mellan 7–9 våningar mot Marknadsgatan och fristående lägre hus mot parken. Fasader i trä ger ett mjukt och harmoniskt intryck. Sockel i tegel och balkonger med plåtdetaljer bryter av och skapar variation. De utåtvända entréerna mot gatan bjuder in och ger en välkomnande känsla.

Kotte i parken.

Kotte i parken.

Mot parken i väster hittar du ett fristående hus med småskalig karaktär. Huset omringas av gården och grönskan – som en kotte i parken. Arkitekturen på huset i parken samspelar med huset mot gatan, men har ett mer lekfullt uttryck. Fasaden är klädd med cederspån som skiftar i nyans och storlek och ger ett spännande skuggspel. Mot parken i väster hittar du ett fristående hus med småskalig karaktär. Huset omringas av gården och grönskan – som en kotte i parken. Arkitekturen på huset i parken samspelar med huset mot gatan, men har ett mer lekfullt uttryck. Fasaden är klädd med cederspån som skiftar i nyans och storlek och ger ett spännande skuggspel.

Uteliv på innergård.

Uteliv på innergård.

Grönskan från parken leds vidare in till Parkhusens gemensamma gård med öppna ytor av lite mer privat karaktär. Små upphöjda träterrasser skapar intima mötesplatser med soligt läge och fina utblickar mot parken. Landskapets höjdskillnader blir lekfulla slänter. Öppna diken leder ut dagvatten från gården och uppmuntrar kvarterets ungar till allt från tådoppartävlingar till barkbåtsrace.

Bli en del av vår stora community.

Bli en del av vår stora community.

Vi vill få grannsämjan att blomstra i Parkhusen. Därför har vi byggt en digital plattform där ni exempelvis kan boka yogapass, planera löpargrupper, fixa hundvakt, ordna samåkning och hjälpa varandra med att hämta barnen på skolan och träningen. Men också ta del av Gränbystadens utbud i form av hämtmat och shopping. En community, helt enkelt. Visst låter det bekvämt? Mycket av innehållet skapas av användarna själva och är föränderligt över tid.